Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt na spód

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
mąka pszenna 1/2 szklanki
cukier puder 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt na spód

Schłodzone białka ubić na pianę. Cały czas ubijając dosypywać cukier puder. Następnie żółtka. Na końcu dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dno tortownicy o średnicy 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. wlac ciasto. Włożyć do piekarnika i piec około 35 minut w temp 160 C.
Smacznego!!!

--> ten biszkopt wyrasa tylko troszkę ale można go przekroić bez problemu na dwa cienkie blaty, może być też podstawą pod owoce zalane galaretką
--> ważne żeby papierem wyłozyć tylko dno tortownicy. Jeżeli nie macie papieru to bułką tartą (lub mąką) nie należy sypać boków tortownicy gdyż wtedy biszkopt wogóle nie urośnie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 21.05.2011 09:30
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak