Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki serowe- pikantne

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek topiony paprykowy 2 szt
papryczki chili 2 szt
papryka czerwona 1 szt
czarne oliwki bez pestek 3/4 szklanki
salami 15 (plastry)
ser żółty 1/2 (pikantny)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki serowe- pikantne

Ser wkładamy do grubego worka foliowego ( tzw. rękaw do pieczenia) zamykamy szczelnie, wkładamy do garnka z gorącą wodą i delikatnie podgrzewamy aż zmięknie.
W tym czasie drobniutko siekamy pozostałe składniki i mieszamy je razem z serkami topionymi.
Ser wałkujemy na placek- smarujemy przygotowanym farszem- zwijamy w roladę- owijamy szczelnie folią spożywczą i odkładamy na kilka godzin do lodówki.
Kroimy w poprzek na roladki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 07.09.2012 11:39
super!!!
Natalia40 19.10.2011 20:29
extra
Iwona45 27.06.2011 11:32
pycha
AgaS10 12.06.2011 20:07
dla mnie świetne :)
Justyna Jussstiii 12.06.2011 13:28
super
kanu83 24.05.2011 21:31
rewelka
Agnieszka_B 22.05.2011 08:14
fajny pomysł
Krystyna32 21.05.2011 07:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak