Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki serowe z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 35 dag
Czosnek suszony Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
pietruszka zielona 1/2 pęczka
cebula 2-3 szt
pieprz
masło 2-3 łyżki
serek topiony pieczarkowy 2 szt
szczypiorek 1/2 pęczka
ser żółty 1/2 (ostry)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki serowe z pieczarkami

Ser wkładamy do grubego worka foliowego ( tzw. rękaw do pieczenia) zamykamy szczelnie, wkładamy do garnka z gorącą wodą i delikatnie podgrzewamy aż zmięknie.
W tym czasie kroimy cebulkę, pieczarki i podsmażamy na masełku na rumiano- doprawiamy do smaku kucharkiem, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Drobniutko kroimy i mieszamy razem z serkami topionymi, posiekaną pietruszką i szczypiorkiem.
Miękki, plastyczny ser wałkujemy na placek- nakładamy na niego farsz- zwijamy w roladę.
Owijamy folią spożywczą i najlepiej na kilka godzin wkładamy do lodówki.
Roladę kroimy w poprzek na roladki grubości około1/2 cm.
Idealnie sprawdzają się na wszelkiego typu przyjęciach jako zimna przekąska.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 03.08.2013 09:13
aż mi ślinka cieknie na sama myśl
Iwusia 23.02.2013 22:57
bardzo smacznie
tomek18 06.02.2012 09:49
pyszne roladki
Katarzyna74 02.02.2012 08:58
pycha
mala2021 15.12.2011 11:19
super, na pewno spróbuję
magical66 27.11.2011 19:49
fajne
zdzislawa2 11.11.2011 13:21
pycha
calliope 12.09.2011 13:49
muszę koniecznie spróbować :)
marta1371 22.08.2011 22:08
Wspaniały przepis
Grazyna0211 30.06.2011 19:43
robię podobnie smaczna rolada
Angelika10 26.06.2011 14:49
To wspaniałe,chociaż robiłam tylko raz.
maciek7 11.06.2011 09:07
super
Gosia32
Gosia32 30.05.2011 08:59
pycha
Krystyna32 21.05.2011 07:38
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak