Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa jarzynowa z serem twarogowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,5 litra
ziemniaki 3 szt
pieczarki 5 szt
kalafior 1/3 szt
papryka konserwowa
śmietana 2/3 szklanki
mąka 1 łyżka
koperek
sól
Kucharek przyprawa uniwersalna
twaróg 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: zupa jarzynowa z serem twarogowym

Ziemniaki obieramy płuczemy i kroimy w kostkę,zalewamy wrzącą wodą solimy i gotujemy.Pieczarki oczyszczamy i kroimy w paseczki dodajemy do ziemniaków w połowie gotowania razem z rozdrobnionym kalafiorem.Następnie łączymy ze śmietaną wymieszaną z mąką i papryką pokrojoną w paseczki i chwilkę gotujemy,następnie dodajemy posiekany koperek i doprawiamy do smaku kucharkiem.Zupę nalewamy do talerzy i wkładamy do nich pokrajany w kostkę twaróg.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 04.10.2011 07:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak