Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Półfrancuskie grzebyki.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
palma 15 dag
żółtko jajek 4 sztuki
kwaśna śmietana 1 szklanka
cukier 2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Półfrancuskie grzebyki.

Mąkę siekamy z tłuszczem,dodajemy żółtka,szczyptę soli i śmietanę,szybko zagniatamy.Ciasto pozostawic na kilka godzin w temp.pokojowej.Nast.wałkujemy je na grubośc 0,5 cm,kroimy na prostokąty i na każdy kładziemy marmoladę,składamy na pół,końce lekko nacinamy i delikatnie zginamy w półkole.Pieczemy.Gorące posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 10.10.2011 11:19
super przepis
Robert10 06.09.2011 10:56
szkoda, że nie ma zdjęcia
Dorota59 13.06.2011 17:57
muszą fajnie wyglądać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak