Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorówka.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 sztuki
pietruszka korzeń 2 sztuki
pietruszka zielona 1/2 pęczka
skrzydełka 2-3 sztuki
woda 1 litr
śmietana 12-procentowa 100 gram
przecier pomidorowy 3 łyżki
ryż 1 woreczek

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorówka.

Skrzydełka umyć, marchew i pietruszkę obrać, pokroić w paski. Wszystko wrzucić do garnka i zalać zimną wodą. Gotować na małym ogniu przez około 1 godziny. Pod koniec gotowania wyciągnąć mięso, dodać przecier pomidorowy. Śmietanę wymieszać z 3-4 łyżkami wywaru i zalać tym zupę powoli mieszając. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ugotować ryż. Zupę rozlać do miseczek, dodać ryż i posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 29.09.2013 00:31
bardzo lubię pomidorową z makaronem
Mariusz10 14.06.2012 22:31
smaczna
traktorek 29.11.2011 13:12
pychota
iga2 09.08.2011 23:50
bardzo lubię tą zupkę
Bart 09.08.2011 23:47
pyszności
Gosia32
Gosia32 14.06.2011 23:37
pycha
Grazyna0211 13.06.2011 14:35
pomidorowa jest zawsze pyszna!
Margo1 06.06.2011 19:33
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak