Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka jogurtowa.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 25 dag
mąka pszenna 25 dag
masło 10 dag
jaja 3 sztuki
cukier puder 15 dag
skórka z cytryny 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka jogurtowa.

Jogurt rozmącic z jajkami,dodac cukier puder oraz skórkę cytrynową i dokładnie wymieszac.Masło stopic,przestudzic,wlac do masy.Następnie cały czas mieszając,powoli dodawac mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.Wszystko wyrobic na gładkie ciasto..Ciasto przelac do formy keksowej.Upiec.Po upieczeniu polac polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 21.08.2011 21:33
super do kawki
irenka 09.08.2011 16:16
pyszna
Elżbieta17 25.05.2011 09:09
Smaczna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak