Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z pulpetami z indyka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

korpus kurczaka 1
Liść laurowy suszony Prymat 3
ziela angielskiego Prymat 5 ziaren
pieprzu 5 ziaren
natka pietruszki - -
peczka włoszczyzny 1/2
cebula 1
jajko 2
pieprz do smaku
kajzerka 1
sól do smaku
mleko 100 ml
mąki 20 dag
filet z indyka 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pulpetami z indyka

Korpus kurczaka umyj, zalej litrem wody ze sporą szczyptą soli. Doprowadz do wrzenia i odszumuj. Dodaj liście laurowe, ziarna ziela angielskiego i pieprzu. Włoszczyzne dokładnie oszyść, opłucz, rozdrobnij. Wrzuć do garnka. Gotuj wywar na małym ogniu pod przykryciem przez 1,5 godz. Filet z indyka wrzuć do wywaru na 10 nim. Wyjmij posiekaj w kostkę. Wymieszaj w misce z obraną i poszatkowaną cebulą. Wbij jajka. Dodaj namoczoną w mleku kajzerkę i tyle mąki, by powstała zwarta masa.Dopraw ją solą oraz pieprzem. Uformuj pulpety. Pulpety wrzuć do zupy i gotuj 10 - 15 min. Na koniec zupę raz jeszcze dopraw do smakusolą i pieprzem. Podawaj z pulpetami. Przed podaniem posyp koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrzej10 29.07.2012 08:10
smaczne
zuzanna_z 19.01.2012 12:33
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak