Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wędzony pstrąg pod pierzynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filetów z pstrąga 300 g
śmietana kremówka 200 ml
chrzanu 3 łyżki
sól - -
cukier - -
sok z cytryny - -
cytryna 1 cała

Przepis i sposób przygotowania na: Wędzony pstrąg pod pierzynką

Filety z pstraga podzielić na dowolne porcje, ułozy na talerzach i skropić cytryną. Schłodzona śmietanę ubić, zmieszać z chrzanem i doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. Nałożyc na filety tak, by je całkowicie zakryć. Dookoła umieścić połówki plasterków sparzonej cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak