Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem truskawkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 1 kg
pomarańcz 1 sztuka
cukier 1\\2 kg
żel fiks 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem truskawkowy

Oczyszczone truskawki w całości przekładamy do garnka dodajemy skórkę otartą z pomarańczy i żel-fiks mieszamy. Całość doprowadzamy do zagotowania ciągle mieszając dodajemy cukier i sok wyciśnięty z pomarańczy gotujemy jeszcze 3min na małym ogniu ciągle mieszając, gorący dżem przekładamy do słoiczków i zakręcone odwracamy do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 20.05.2011 19:28
świetny
szyba 20.05.2011 18:13
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak