Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Obiad gospodarski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso wieprzowe 50 dag
ziemniaki 50 dag
cebula 2 szt
zielona papryka (świeża)
papryka konserwowa 3-4 ćwiartki
bulion wołowy 1/2 szkl
olej 2 łyżki
majeranek 5 łyżeczek
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
sól
pieprz
bulion 1 kostka
papryka 1/4 łyżeczki
kapusta kiszona 35 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Obiad gospodarski

Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne. Miąższ wraz z papryką konserwową kroimy kostkę. Ziemniaki obieramy, myjemy i przekrawamy na pół. Gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem kostki bulionowej. Odcedzamy, kroimy w ćwiartki. Kapustę siekamy i gotujemy do miękkości w małej ilości wody. Odcedzamy. Cebule obieramy, drobno siekamy i mieszamy z mięsem. Smażymy na rozgrzanym oleju ok.7 minut. Wlewamy bulion i dusimy 15 minut. Dodajemy czerwoną paprykę i zieloną paprykę. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Dusimy jeszcze około 10 minut. Dodajemy paprykę konserwową, ziemniaki i kapustę. Doprawiamy mielonymi paprykami. Mieszamy. Zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 20.05.2011 18:09
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak