Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmelkowe szaleństwo

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mandarynek z puszki 300 g
wafelki
lody waniliowe 500 g
karmel 100 karmelki

Przepis i sposób przygotowania na: Karmelkowe szaleństwo

Karmelki włożyć do mocnego woreczka plastikowego. Rozkruszyć (niezbyt drobno) za pomoca wałka do ciasta. Lody włozyć do dużej miski i zrozgnieść widelcem. Zmieszać z rozkruszonymi karmelkami, włożyć z powrotem do pojemnika i wstawić na 1-2 godz do zamrażarki. 20 min przed podaniem lody przełożyć do lodówki, aby nieco zmiękły. Mandarynki ułożyc w pucharkach, dokładając po 2 gałki lodów. Skruszyć wafelki i posypać nim wierzch lodów. Pozostałe wafle poprzekrawać na połówki i powtykać jeden do każdej porcji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 20.05.2011 18:09
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak