Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miszmasz z kiszonymi ogórkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
kiełbasa wiejska 25 dag
Martadela 25 dag
cebula 3 szt
pomidory 3 szt
olej 3 łyżki
sól
pieprz
bulion 1/2 l
ogórki 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Miszmasz z kiszonymi ogórkami

Kiełbasy kroimy w kostkę. Wiejską podsmażamy na 1/2 oleju, wyjmujemy. Na tłuszcz wsypujemy oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki. Smażymy, aż odparują. Ogórki kroimy w plasterki i odciskamy. Pomidory kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i siekamy. Podsmażamy na reszcie oleju. Wsypujemy kiełbasę wiejską i dalej smażymy. Dodajemy pomidory i podlewamy bulionem. Dusimy. Wsypujemy mortadelę, pieczarki i ogórki. Mieszamy i doprawiamy. Gotujemy 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 20.05.2011 18:08
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak