Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem pomidorowym i fetą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 20 dag
groszek 1/2 puszki
fenkuł
jogurt grecki 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
pomidory krojone z puszki 1 puszka
mąka ziemiaczana 1 łyżeczka
natka pietruszki 2 szt
szczypiorek
feta 5 dag
sól
pieprz
kurkuma 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 szt
biała kiełbasa 30 cienka
papryka czerwona 1 szt
papryka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem pomidorowym i fetą

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy. Odcedzamy i hartujemy. Fetę kroimy w kostkę. Szczypiorek i natkę myjemy, osuszamy i siekamy. Paprykę myjemy i usuwamy gniazdo nasienne. Fenkuła oczyszczamy i z papryką kroimy w kostkę. Kiełbaski gotujemy, wyjmujemy i kroimy w grube plastry. Do wywaru dodajemy pomidory, paprykę i fenkuła. Gotujemy 10min. Dodajemy kiełbaski i osączony groszek. Doprawiamy. Wsypujemy zieleninę ( cześć odkładamy). Jogurt mieszamy z koncentratem pomidorowym i mąką. Dodajemy do sosu. Mieszamy i chwilę gotujemy. Makaron wykładamy na talerze , polewamy sosem, posypujemy fetą i resztą zieleniny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 20.05.2011 18:04
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak