Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarmuż z jabłkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
sól
cukier 2 łyżeczki
jarmuż 50 liście

Przepis i sposób przygotowania na: Jarmuż z jabłkiem

Liście jarmużu myjemy. Usuwamy głównie nerwy. Gotujemy ok. 10 min w lekko osolonej wodzie. Odciskamy. Jabłko myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Masło roztapiamy, wsypujemy jarmuż i jabłko. Dodajemy cukier następnie mieszamy i smażymy kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 20.05.2011 22:17
ciekawe...nigdy jeszcze nie przyrządzałam jarmużu...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak