Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krakersy przekładane masą budyniową

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
mleko 1 l
budyń śmietankowy 1 opakowanie
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier 20 dkg
żółtko jajek 5 szt
masło 25 dkg
krakersy 2 słodkie

Przepis i sposób przygotowania na: Krakersy przekładane masą budyniową

Odlać szklankę mleka resztę zagotować z masłem i cukrem. Do odłożonej szklanki mleka dodać mąkę, budyń, żółtka i i cukier waniliowy wymieszać po czym dodać do ugotowanego z masłem i cukrem mleka po czym znowu ugotować. Krakersy wyłożyć gorącą masą budyniową po czym znowu przykryć drugą częścią krakersów. Podawać schłodzone.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 28.05.2011 09:34
mniam
Juleczka20 25.05.2011 08:46
zrobiłam,pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak