Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2
pietruszka 1
pora 1
seler 1
cebula 1
musztarda 3 łyżki
przecier pomidorowy 3 łyżki
filety rybne 6 kostek
olej
bulion 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Marchew, pietruszkę, pore, seler zetrzeć na grubej tarce. Pokroić cebulę, zalać oliwą i smażyć na złoty kolor dokładając 3 łyżki musztardy, 3 łyżki przecieru pomidorowego, wrzucić liść laurowy, pieprz i paprykę. Do podsmażonego dodajemy szklankę bulionu. Rybę obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju, później dołożyć do usmażonych warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 04.02.2012 09:45
tez lubie
misia53 01.06.2011 20:20
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak