Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone faszerowane twarogiem z sosem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 80 dag
cebula 1 szt.
ser biały 10 dag
cukinia 1 szt.
jogurt naturalny 1 op.
Bułka tarta klasyczna Prymat
czosnek 1 ząbek
sól
pieprz
zielenina 3 posiekana

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone faszerowane twarogiem z sosem

1. Cukinię obrać i posiekać. Ser ugnieść, połączyć z częścią jogurtu, cukinią i łyzką zieleniny. Przyprawic do smaku. Resztę jogurtu połżcayć z pozostałą zieleniną.
2. Mielone zagnieść z czosnkiem i cebulą. Przyprawić. Uformować kotlety, napełnić masą serową. Obtoczyć w bułce tartej. Piec 30 min. w temp. 180 stopni. Podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 30.11.2013 09:14
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak