Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuski kebab

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 80 dag
ciasto francuskie 1 op.
Przyprawa kebab-gyros klasyczna Prymat
olej
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Francuski kebab

1. Pierś umyć, pokroić w drobną kostkę, posypać przyprawą do kebabu, wymieszać. Podsmazyć na oleju.
2. Ciasto francuskie rozmrozić, pokroić na kwadraty 6*6 cm. Na każdy nałożyć ostudzone mięso, skleić, uformować trójkąty. Ułozyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, posmarować mlekiem. Piec ok. 20 min. w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 20.01.2014 06:11
pyszne jedzonko
Malgorzata549 09.10.2013 09:49
dobre jedzonko
pierniczkowo 22.10.2012 10:36
domowy kebab najlepszy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak