Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mlecznik

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 125 g
cukier 3/4 szkl.
mleko 1 szkl.
żółtko jajek 4 szt.
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
białko 1 szt.
galaretka 1 szt.
Kwas cytrynowy Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Mlecznik

1. Margarynę, cukier, żółtka i kwasek utrzeć. Żelatynę podgrzać w mleku. Bialko ubić na sztywno.
2. Tężejące mleko i pianę dodać do masy, połączyć. Połową masy napełnić tortownicę. Wlać pól rozpuszczonej galaretki, przykryć resztą masy i galaretką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

23.08.2013 23:28
co za debilny przepis ...lej na masę płynną galaretką, zalej masą i znowu galaretką, tylkko jakim cudem to całe gówno się nie pomiesza tylko pozostanie jako oddzielne warstwy. Trochę precyzji przy podawaniu przepisów!!!!!!!!
Granita 29.03.2013 02:17
intrygujące danie,nigdy o nim nie słyszałam
Chojłówna 16.10.2011 23:44
całkiem fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak