Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z czekoladą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 60 dag
margaryna 12 dag
cukier 10 dag
drożdże 3 dag
jajko 2 sztuki
mleko 1 szklanka
sól 1 szczypta
cukier puder do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z czekoladą

Drożdże rozmieszać w letnim mleku, dodać 1 łyżkę cukru i 1 łyżkę mąki, wymieszać i zostawić do podrośnięcia. Mąkę przesiać, dodać cukier, jajka, sól,płynny tłuszcz i rozczyn drożdżowy, wyrobić gładkie ciasto, zostawić do wyrośnięcia . Wyrośnięte ciasto rozwałkować na placek do 1 cm grubości, pociąć na trójkąty, posmarować kremem czekoladowym, zwinąć rogale i jeszcze raz zostawić na kilka minut do wyrośnięcia, posypać cukrem . Piec 35 min w temp.180st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 09.05.2013 15:48
pyszne rogaliki :)
Gosia40 22.05.2011 12:49
pyszności:)
ewasylwia 20.05.2011 16:31
zjadłabym jednego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak