Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 1\\2 kg
fasola Jaś 2 szklanki
włoszczyzna
przyprawa uniwersalna Kucharek
pieprz kolorowy
kostka drobiowa 2
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat
ziemniaki 1kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

Najpierw dzień wcześniej umyłam fasolę potem zostawiamy ją namoczoną w garnku i następnego dnia wstawiamy na gaz, aby się gotowała wraz z żeberkami, wrzucić w między czasie włoszczyznę , marchewkę zetrzeć na tartce , dodać 2 kostki i gotować. Gdy fasola już będzie miękkawa to dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę , całość doprawiamy wszystkimi przyprawami , na koniec pieprzem świeżo zmielonym kolorowym . I gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 03.11.2013 09:29
bardzo lubię taką zupę
babcia
babcia 30.11.2012 18:05
Jedna z moich ulubionych
babcia
babcia 30.11.2012 18:05
Jedna z moich ulubionych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak