Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort śmietanowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 800 ml
truskawki 50 dag
zagestnik do smietany 1 op.
Biszkopty 2 op.
galaretka agrestowa

Przepis i sposób przygotowania na: Tort śmietanowy

1.Wszystkie galaretki rozpuścić w jednej szklance gorącej wody. Dokładnie wymieszać i odstawić do stężenia.
2. Tortownicę wyłożyć biszkoptami. 600 ml. śmietany ubić dodając tężejące galaretki i truskawki. Połączyć.
3. Masę wylać na biszkopty, rozsmarować. Włożyć do lodówki, aż masa zastygnie. Pozostałą śmietanę ubić z zagęstnikiem. Rozsmarować na wierzchu i bokach tortu. Udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 19.12.2013 10:25
pyszny torcik
Bernadeta 15.05.2013 08:23
świetny torcik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak