Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki norweskie w zalewie 100 g
bulion 1 szklanka
czosnek 1 ząbek
koperek 1 pęczek
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki w galarecie

Krewetki odsącz z zalewy,zagotuj w bulionie,dołóż kilka gałązek kopru i gotuj jeszcze kilka minut.Obrany czosnek przeciśnij przez praskę.Do krewetek w bulionie dodaj czosnek i rozpuszczoną w niewielkiej ilości żelatynę.Dokładnie wymieszaj.Całość wlej do miseczek,odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia.Po wyjęciu z miseczek podawaj z koperkiem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 26.10.2011 12:24
ciekawy pomysł
Ania67 15.07.2011 09:29
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak