Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane ostrygi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ostrygi 6 szt
natka pietruszki 1 łyżka
czosnek 1\\2 ząbka
parmezan starty 1 łyżka
masło 1 łyżka
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane ostrygi

Na rozgrzanym maśle lekko podsmaż przeciśnięty czosnek,dodaj posiekaną natkę pietruszki i po 10 minutach zdejmij z ognia.Ostrygi wraz z dolną muszlą ułóż na blasze i polej je masłem.Skrop delikatnie sokiem z cytryny i posyp parmezanem.Zapiekaj w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 27.07.2011 17:28
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak