Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa mięsna z fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 300 g
boczek 50 g
mięso mielone 200 g
żeberka 100 g
wędzony boczek 50 g
marchewka 150 g
cebula 100 g
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 2 g
ziemniaki 300 g
olej 50 g
czosnek 20 g
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa mięsna z fasolą

Fasolę namocz w wodzie na 16godzin,a następnie w tym samym garnku i wodzie ugotować.Na patelni na oleju zasmażyć cebulę pokrajaną w kostkę,wędzony boczek i mielone mięso.Następnie wszystko wkładamy do garnka z fasolą,startą marchew,pokrajane w kostkę ziemniaki,żeberka,rozdrobniony czosnek,pieprz,majeranek,pieprz kajeński i gotujemy ok.30-40minut,dopiero wtedy dodajemy sól i zagotowujemy(sól należy dodawać na samym końcu,aby mięso nie było twarde.)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak