Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka pieczona

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Majeranek suszony Prymat 3 łyżki
musztarda 3 łyżki
sól do smaku
sos sojowy 2 łyżki
Przyprawa do mięs Prymat 2 łyżki
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka pieczona

Olej wymieszać z przyprawą do mięs i majerankiem. Natrzeć tym mięso, posolić, na wierzchu ułożyć liście laurowe, odstawić na 12 godzin do lodówki. Po tym czasie mięso ułożyć w naczyniu do zapiekania, polać sosem sojowym, posmarować musztardą. Piec 1 godzinę i 30 minut. W połowie pieczenia szynkę odwrócić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Weronika_eM 06.01.2012 19:16
smakowite mięsko
Weronika_eM 06.01.2012 19:16
smakowite mięsko
Emiliozo 14.09.2011 18:14
jaka soczysta
Gosia40 22.05.2011 12:50
wygląda super!
Sylwia88 20.05.2011 11:47
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak