Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto budyniowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 3 paczki
cukier 1 szkl
mak 1 szkl
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 6 szt
mleko 0.5 l
margaryna 1 kostka
cukier wanilinowy 2 szt
cukier 12 dag
mąka przenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto budyniowe

Białka ubij na sztywno.Dodaj 1szklcukru,mak,mąkę,żółtka i proszek,połącz.Ciasto wlej do formy,piecz 20minut w temp.200stopni.Ostudź.Masa:mleko,cukry i margarynę zagotuj.Mąki rozmieszaj z 1/3szkl. wody,dodaj do masy,zagęść.Gorącą masę rozsmaruj na cieście,ułóż herbatniki,ozdób polewa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak