Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piegusek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 1 szkl
cukier 1 szkl
margaryna 1 kostka
mleko 0.5 szkl
jajko 3 szt
mąka 2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
olejek arakowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: piegusek

Margarynę,mak i cukier włóż do rondelka,zalej mlekiem.Mieszając zagotuj.Ostudź.Do masy makowej wbij jajka,wsyp przesianą mąkę i proszek do pieczenia,dodaj kilka kropli olejku arakowego.Składniki dokładnie wymieszaj.Podłużną blachę natłuść,posyp tatrą bułką.Wlej ciasto.Piecz ok.50minut w temp.180stopni.Pieguska ostudź,udekoruj gotową polewą czekoladowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak