Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana cielęcina inaczej

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 40 dag
ocet 80 ml
kostka rosołowa 1 sztuka
cielęcina bez kości 50 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana cielęcina inaczej

Cielęcinę ugotować w wywarze z kostki. W połowie gotowania dodać do niej pokrojoną drobno włoszczyznę. Pod koniec gotowania do mięsa wlać ocet, ziele angielskie i liść laurowy. Po ugotowaniu mięso pozostawić w wodzie z octem i przyprawami na 2 godziny. Mięso wyjąć z garnka pokroić i podać z ziemniakami i sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 07.06.2012 09:16
takiej jeszcze nie jadłam, musze spróbować.
IKrakowianka 14.12.2011 23:10
super!
Magdalena80 21.11.2011 23:55
podoba mi się ten sposób
krystyna24 06.10.2011 16:07
pycha
magical66 02.10.2011 12:56
fajny przepis
joanna77 16.07.2011 19:26
fajny ten przepis
anja3107 12.07.2011 17:00
ektra
piotereq 07.07.2011 10:18
super
Ania67 10.06.2011 22:09
ekstra
Kuchareczekjeden 21.05.2011 08:58
ale mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak