Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

soczewica duszona

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soczewica 40 dag
cebula 100 dag
masło 8 dag
mąka 2 dag
sól do smaku
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
grzyby suszone 2 dag

Przepis i sposób przygotowania na: soczewica duszona

Soczewicę zalać wodą na 12godzin razem z suszonymi grzybami.Następnie zmienić wodę i gotować do póki nie będzie zupełnie miękka.Na patelni rozgrzać masło i usmażyć drobno pokrajaną cebulkę na jasnozłotą barwę,dodać mąkę zasmażyć,rozprowadzić zimną wodą,wlać do soczewicy i razem z pokrajanymi grzybami zagotować.Przyprawić do smaku kwaskiem cytrynowym i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak