Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowo-kokosowe ciacho

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 40 dag
mleko 2.1\\2 szklanki
masło 30 dag
budyń waniliowy 2 sztuki
cukier waniliowy 1 sztuka
cukier 1/2 szklanki
żółtko jajek 3 sztuki
wiórki kokosowe 30 dag
ajerkoniak 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowo-kokosowe ciacho

1.1/2szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym,w 1 szklance mleka rozmieszać żółtka i proszek budyniowy,ugotować budyń i zimny utrzeć z masłem na krem pod koniec ucierania dodać wiórki i ajerkoniak .Herbatniki układać warstwami i przekładać kremem ,wystarcza na cztery warstwy na wierzchu powinien być krem ,najlepsze na drugi dzień .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 09.05.2013 16:47
wygląda pysznie :)
IZABELA29 24.02.2012 08:21
piękne i na 100 % smaczne
Robert10 01.02.2012 20:56
przepyszne te słodkości
czekoladka_m 06.09.2011 14:35
Z ajerkoniakiem, istne cudo:)
Ewa104 21.06.2011 20:37
Już czuję jego zapach.Wanilia i kokos to musi być wyśmienite.
jogobella23 30.05.2011 11:51
pycha
jogobella23 30.05.2011 11:51
pycha
ewasylwia 20.05.2011 16:35
I jak tu się oprzeć takim pysznością
aguus 20.05.2011 08:17
pysznie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak