Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażonka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 6
boczek 100 gram
smalec 30 gram
grzyby leśne 150 gram
sól szczypta do smaku
pieprz szczypta do smaku
szczypiorek 1

Przepis i sposób przygotowania na: Smażonka

Jajka wbić do wysokiej szklanki, posolić i popieprzyć. Wymieszać Grzyby opłukać, osuszyć i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać smalec. Podsmażyć pokrojony w kosteczkę boczek. Później dodać grzybki i dalej podsmażać na małym ogniu. Na koniec wylać jajka i ciągle mieszać, aż smażonka trochę zgęstnieje.Na koniec posypać posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 30.09.2013 14:47
jedzonko na czasie, uwielbiam ze świezymi grzybkami
Bernadeta1 27.09.2013 00:26
smaczne i syte śniadanie
Grazyna0211 08.06.2011 09:36
berdzo dobre jedzenie
Margo1 06.06.2011 19:30
brzmi nieżle
tatiana2 22.05.2011 23:34
Też polecam, zwłaszcza na śniadanko :)
Tomek13 22.05.2011 23:08
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak