Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana karkówka i pieczone ziemniaczki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 600 g
Na marynatę:
majeranek szczypta
tymianek szczypta
oregano szczypta
sól
pieprz
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny 0,5 szt
musztarda 1 łyżeczka
ziemniak 2 szt na osobę
masło czosnkowe
żółty ser

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana karkówka i pieczone ziemniaczki

Przygotować marynatę z soku,oliwy i przypraw. Mięso pokroić na plastry, natrzeć marynatą i odstawić.
Ziemniaki ugotować w mundurkach ok 15-20 min. wyjąć i wystudzić.
Każdy przekroić na pół do środka włożyć łyżeczkę masła czosnkowego i plasterek żółtego sera, zawinąć w folię aluminiową.
Piec na grillu razem z mięsem, lub włożyć do żaru.
Podawać z sałatkami lub warzywami sezonowymi.

Masło czosnkowe otrzymamy po utarciu masła z 2-3 ząbkami czosnku z solą do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 16.07.2011 07:07
pycha
iwona332 20.06.2011 20:20
super
agnieszka214 26.05.2011 18:55
pycha
agnieszka214 26.05.2011 18:55
pycha
Misiek1 20.05.2011 10:38
jak dla mnie - super!
Henryka2 20.05.2011 00:28
Takie sobie.
patusia 19.05.2011 23:25
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak