Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowy tort

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
margaryna 50 dag
miód 1 szkl.
cukier 2 szkl.
jajko 9 szt.
mąka 7 szkl.
Soda oczyszczona Prymat 4 łyżeczki
Krem:
cukier 1,5 szkl.
mleko 1,5 l
kasza manna 15 łyżek
masło 60 dag
sok z cytryny 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowy tort

1. Ciasto:
Margarynę, miód i cukier mieszając zagotować na małym ogniu. Ostudzić. Dodać jajka, mąke i sodę, wyrobic ciasto i podzielić na 3 części. Upiec osobno (ok. 10 min. w temp. 170 stopni).
2. KREM:
Mleko zagotować z cukrem. Wsypac kaszkę manną, mieszając chwilę pogotować. Ostudzić. Masło utrzeć na puszystą masę. Dodawac stopniowo ugotowaną kaszę i sok z cytryn. Połączyć. Kremem przełozyć upieczone placki. Schłodzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 17.04.2014 08:28
fajny torcik
Mati13 26.11.2013 21:11
bardzo ładny
Krystyna32 24.11.2013 09:50
pyszny torcik
aisza1 04.06.2013 06:59
Rewelacja.
Wafelek2601 22.11.2012 13:27
Super
Justyna Jussstiii 16.02.2012 09:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak