Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna pierś po chińsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka duża podwójna
przyprawa pięć smaków 0,5 łyżeczki
sos teriyaki 2 łyżki
marchew 1 szt
cebula 1 szt
bulion 5-6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna pierś po chińsku

Pierś pokroić w kostkę, posypać przyprawą 5 smaków. Cebulę pokroić w kostkę , marchew w słupki.
W wooku rozgrzać tłuszcz, włożyć cebulę i marchewkę, kilka minut dodać mięso, dodać sos teriyaki. Przysmażyć od czasu do czasu mieszając, podlać bulionem i lekko odparować. Podawać z duszonymi ziemniaczkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ankha 01.06.2012 06:36
Sos teriyaki i przyprawa 5 smaków świetnie pasują do kurczaka.Muszę wypróbować
Tika4444 20.05.2011 09:05
smakowicie wygląda
pawel6 20.05.2011 08:19
coś w sam raz dla mnie:)
Henryka2 20.05.2011 00:34
Zdjęcie niezbyt apetyczne, te kawały marchewki nie dodają uroku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak