Pikantna pierś po chińsku

Pikantna pierś po chińsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka duża

    podwójna
  • przyprawa pięć smaków

    0,5 łyżeczki
  • sos teriyaki

    2 łyżki
  • marchew

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • bulion

    5-6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś pokroić w kostkę, posypać przyprawą 5 smaków. Cebulę pokroić w kostkę , marchew w słupki.
W wooku rozgrzać tłuszcz, włożyć cebulę i marchewkę, kilka minut dodać mięso, dodać sos teriyaki. Przysmażyć od czasu do czasu mieszając, podlać bulionem i lekko odparować. Podawać z duszonymi ziemniaczkami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ankha

01.06.2012 06:36
Sos teriyaki i przyprawa 5 smaków świetnie pasują do kurczaka.Muszę wypróbować

Tika4444

20.05.2011 09:05
smakowicie wygląda

pawel6

20.05.2011 08:19
coś w sam raz dla mnie:)

Henryka2

20.05.2011 00:34
Zdjęcie niezbyt apetyczne, te kawały marchewki nie dodają uroku.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat