Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa zwyczajna 50 g
ser żółty 20 g
mleko 50 ml
mąka 10 g
ciasto francuskie 40 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z kiełbasą

W rondelku rozgrzać masło i dospyać mąkę. Całość zalać mlekiem. powstały sos wymieszać ze zmieloną kiełnasą i serem.Ciasto rozwałkować i powycinać kółeczka.Nałożyć farsz i zlepić.posmarować ubitym jajkiem,posypać sezamem i upiec na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak