Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone pierogi z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 40 g
jajko 2 szt
szpinak mrożony 15 g
ser biały 10 g
ser feta 10 g
pomidory suszone w zalewie 5 g
szynka 10 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone pierogi z serem

Makę, jajka, odciśnięty szpinak oraz olej wymieszać. dodać odrobinę soli. Dodać tyle wody aby powstało gęste ciasto na pierogi.gotowe ciasto zawinąć w folię sporzywczą i wstawic do lodówki.
Baiły ser połączyć z serem feta, suszonymi pomidorami i żółtkiem i doprawic do smaku.
Ciasto rozwałkować wyciąć kółeczka nałożyć na nie farsz i zlepić. Gotować w osolonym wrzątku z dodatkiem oleju.podawać z pomidorami koktailowymi i szynką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 19.05.2011 20:32
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak