Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kopytka po bawarsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaków 1 kg
jajko 2
mąki szklanka
kaszy manny 2 lyz
masła 2 lyz
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kopytka po bawarsku

ziemniaki zemleć lub przecisnąć przez praskę.do masy ziemniaczanej wbij jajka wsyp mąkę i kaszę mannę.dodać nieco soli i pieprzu.zagnieść ciasto uformować z niego wałeczki grubości palca pociąć je na kawałki. wkładać na osolony wrzatek gotować aż do wypłynięcia odcedzić przestudzić.na patelni rozgrzać masło wkładać partiami kopytka podsmażyć na złoto z obu stron. podawać na gorąco np z surówką z kapusty

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak