Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sztufada z czosnkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1,5 kg
czosnek 1 główka
mąka pszenna 2 łyżki
włoszczyzna 1/2 szt.
cebula 1 szt.
bulion 1 szkl.
chleb razowy 5 dag
sól
pieprz
majeranek
musztarda

Przepis i sposób przygotowania na: Sztufada z czosnkiem

1.Mięso naszpikować obranymi ząbkami czosnku. Posypać przyprawami i mąką. Zrumienić na rozgrzanej teflonowej patelni. Przełożyć do garnka, podlać wodą. Gotować ok. 90 min. na małym płomieniu.
2. Warzywa obrać, rozdrobnić i razem z bulionem dodać do mięsa na 15 min. przed końcem gotowania.
3. Miękkie mięso wyjąć, wywar wymieszać ze startym chlebem. Dusić 5 min. Sos przetrzeć przyprawić solą, pieprzem, majerankiem i musztardą. Polać nim sztufadę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 21.03.2013 18:32
mniam mniam
aga130982 08.02.2012 09:34
dobre
Goya 22.12.2011 22:03
fajne
kasienka23 07.11.2011 14:40
mniam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak