Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy ze smietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby świeże 1 kg
cebula 2 szt
śmietana 150 ml
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz
sól
masło do smażenia 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy ze smietaną

Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni na maśle. Grzyby pokroić w kostkę i dodać do cebuli. Dolać pół szklanki wody. Całość przykrywamy i gotujemy pół godziny często mieszając i ewentualnie uzupełniając braki wody. Na sam koniec całość zabielamy śmietaną i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 15.09.2012 07:17
uwielbiam taki
jeta72 10.09.2012 09:45
smaczny :-)
Pani Domu 18.06.2012 20:17
bardzo apetyczny sos
dianix 29.11.2011 18:43
uwielbiam do kopytek
Natalia40 23.10.2011 16:42
uwielbiam
agnieszka137 20.05.2011 10:02
pycha
Sylwia88 19.05.2011 18:02
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak