Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka suszone

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka suszone

Jabłka umyć, obrac, pokroić w plastry usuwając gniazda nasienne. Aby zapobiec ciemnieniu wkładac do wody lekko zakwaszonej kwaskiem cytrynowym. Suszyć w piekarniku w 70 stopniach C. Jabłka sa ususzone gdy są sztywne nie twarde

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 12.07.2013 07:58
przydatny przepis :-)
jeta72 10.04.2013 10:46
lubię jabłka suszone :-)
Ewelina38 09.01.2013 14:02
też takie robiłam w piekarniku ale teraz suszę w suszarce są owoców, jednak niezależnie gdzie suszymy są świetną zdrową przekąską :)
AgaS10 08.01.2012 09:24
lubię sobie takie podgryzać:)
rzenia15 17.10.2011 11:28
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak