Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z Powidłami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 600 g
masło 60 g
jajko 4 szt
miód 200 g
cukier 200 g
jogurt 1/2 szklanki
orzechy włoskie 50 g
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat
powidła śliwkowe 1 słoik
skórka z cytryny
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z Powidłami

Masło z cukrem utrzyj na puch, ciągle ucierając dodawaj stopniowo po 1 jajku, a także podgrzany miód, posiekane orzechy, mąkę, przyprawę, sodę, skórkę z cytryny oraz jogurt. Składniki wymieszaj na jednolitą masę. Ciasto przełóż do formy wysmarowanej tłuszczem. Piecz 1 godz w 180*C. Ostudź, przekrój wzdłuż na pół, przełóż dobrze podgrzana konfiturą. Wierzch piernika udekoruj wg uznania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 24.02.2012 08:00
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak