Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki w sosie grzybowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

prawdziwki 5 dag
cebula 1 sztuka
czosnek ząbki 2 sztuki
jajko 1 sztuka
kajzerka 1 sztuka
Bulion grzybowy 1,5 szklanki
śmietana 18 proc 125 ml
sok z cytryny 1 łyżka
masło 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
cielęcina 40 mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki w sosie grzybowym

Cebulę i czosnek posiekać na maśle.Bułkę namoczyć w mleku,odcisnąć.Dodać wszystko do mięsa,wbić jajo,doprawić pieprzem i solą.Wyrobić.Formować małe pulpeciki,obsmażyć je na maśle z obu stron.Prawdziwki pokroić w cienkie paski i smażyć na maśle około 10 min.Zalać bulionem.Kiedy się zagotuje zabielić śmietaną.Dodać sok z cytryny i zagotować.Dodać pulpeciki i dusić ja w sosie pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bgs1984 05.05.2012 21:18
mniam
iknbozka 18.02.2012 20:57
mniam
anulka69 01.02.2012 15:16
smaczne
Karmel 16.01.2012 13:43
pyszne
Papryczka 13.11.2011 16:35
bardzo smaczne
Kuchareczekjeden 10.11.2011 12:27
świetne
Marzena34 06.08.2011 16:41
wspaniałe
smakoszek 06.08.2011 15:21
pyszne
ronald88 14.07.2011 08:33
super
Tika4444 22.06.2011 10:49
pyszności
Teresa19 30.05.2011 08:12
Smacznego.....
Haneczka1 19.05.2011 16:09
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak