Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto chlebowe pod pizzę

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2
zmielona kolendra szczypta
Kminek mielony Prymat szczypta
cukier łyżeczka
sól łyżeczka
mąka 55dag
smalec 3dag (wieprzowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto chlebowe pod pizzę

Przesianą mąkę (2łyżki odłożyć)wymieszać z drożdżami ,cukrem,solą,przyprawami i smalcem.Dodać szkl letniej wody ,jajka,wyrobić ciasto ,pozostawić do wyrośnięcia na 30min.Ponownie wyrobić ciasto i pozostawić na 30min.Jeszcze raz wyrobić na wysypanej mąką stolnicy i rozwałkować na okrągłe placki.Formę do pizzy lub blachę wyłożyć ciastem.Brzegi ciasta wywinąć ku górze.Wierzch nakłuć kilkakrotnie widelcem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 13.12.2011 09:51
smaczne
eli82 16.06.2011 20:17
dobre
eli82 16.06.2011 20:17
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak