Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane blondynki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 80 dag
cebula 2 sztuki
smalec 0,5 kostki
sól do smaku
pieprz do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
sos pomidorowy
masło 1/3 kostki
mąka 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
cukier 1 łyżka
sól do smaku
papryka biała 6 sztuk
ryż 2 (ugotowany na sypko)
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane blondynki

Cebulę podsmażyć na rozgrzanym smalcu na złoty kolor.Dodać mięso i usmażyć na rumiano.Ostudzić,następnie dodać ryż,doprawić sola i pieprzem,papryką i czosnkiem.Papryki oczyścić i faszerować mięsem.Włożyć je do garnka z osoloną lekko wodą.(woda nie może zakrywać ich całkiem).Gotować 40 min.Przygotować sos:Z mąki i masła zrobić zasmażkę,dodać koncentrat pomidorowy,wymieszać i podsmażyć.Doprawić solą i cukrem,można dodać odrobinę kwaśnej śmietany.Polać gotowe papryczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 08.06.2012 21:07
nazwa bombowa,z pewnością też smaczne
Dorota37 05.04.2012 15:50
ciekawy przepis
Karmel 28.01.2012 21:16
lux
Karmel 16.01.2012 13:43
super
romanrafal
romanrafal 13.12.2011 14:09
bardzo fajna
rosik93 06.09.2011 16:28
super
smakoszek 23.07.2011 12:47
świetnie je nazwałaś,są pyszne
KasiaK90 21.06.2011 09:54
no nazwa ciekawa:) jak i przepis
Tika4444 14.06.2011 07:19
fajna nazwa dla papryczek
annagebalska 24.05.2011 09:19
ciekawe
Grazyna0211 22.05.2011 14:49
fajna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak