Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wiosenna potrawka z baraniny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baranina bez kości 1,2 kg
marchewka młoda 50 dkg
ziemniaki 50 dkg
pietruszka 1/2 kg
cebula 4 szt
masło lub margaryna 50 gram
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
mąka 20 gram
tymianek
Liść laurowy suszony Prymat
natka pietruszki
sól
groszek zielony 1 świeży

Przepis i sposób przygotowania na: wiosenna potrawka z baraniny

Mięso i cebulę kroimy w kostkę.W rondelku rozgrzewamy tłuszcz wrzucamy mięso i cebulę i zarumieniamy następnie posypujemy mąką i mieszamy trzymając na ogniu.Zalewamy wodą dodajemy koncentrat pomidorowy tymianek liść laurowy natkę sól i pieprz,dusimy na małym ogniu pod przykryciem 30 min.Groszek łuskamy,marchew i pietruszkę obieramy i kroimy na kawałki wrzucamy do rondla i potrawę dusimy jeszcze na wolnym ogniu 25 min.Groszek świeży można zastąpić 250 gram groszku konserwowego ale należy go dać do potrawy tuż przed zdjęciem z ognia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 10.07.2012 15:18
fajne
anemon 11.07.2011 07:49
Bardzo apetyczna potrawa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak