Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa grzybowa z suszonych prawdziwków z łazankami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna
sól
sok z cytryny
łazanki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa grzybowa z suszonych prawdziwków z łazankami

grzyby zalać 2 litrami letniej wody i gotować pod przykryciem aż zmiękną,dodać umytą i pokrojoną włoszczyznę,sól do smaku oraz ziarenka pieprzu i gotować ok.30min.do klarownej przelanej przez gęste sito zupy dodać do smaku soku z cytryny oraz pokrojone w paski kapelusze prawdziwków,łazanki ugotować oddzielnie w osolonym wrzątku,zupę możemy przygotować także z innych grzybów,będzie równie smaczna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 27.05.2011 14:00
pyszności apetyczne.....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak