Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z gotowanej wołowiny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina gotowana 50 dkg
masło 20 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat
natka pietruszki
sól
pieprz
SOS LIOŃSKI
cebula 3 szt
masło 40 gram
wino białe wytrawne 50 gram
ocet winny 50 g
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z gotowanej wołowiny

Pokrojoną na cienkie talarki cebulę smażymy na tłuszczu na jasnozłoty kolor,dolewamy wino ocet i doprawiamy solą i pieprzem,trzymamy na małym ogniu 20 min.Zimne gotowane mięso może być z rosołu kroimy na cienkie plasterki.Na dno żaroodpornego naczynia wlewamy warstwę sosu następnie układamy plastry mięsa i zalewamy resztą sosu,posypujemy tartą bułką solą i pieprzem a na wierzchu układamy grudki masła.Zapiekamy w gorącym, piekarniku 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 12.09.2011 12:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak