Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopty migdałowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt.
cukier 1/2 szklanki
migdały mielone 10 dag
śmietana kremówka 2 szklanki
śmietan fix 2 szt.
cukier puder
truskawki 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopty migdałowe

Jajka ubij z 1/2 cukru. Wymieszaj z migdałami. Porcje ciasta wykładaj na przykrytą pergaminem blachę, formując kółka. Piecz 15 minut w 175 stopni. Biszkopty przełóż na wałek, owiń ściereczką i wystudź.
Truskawki zmiksuj z resztą cukru, przetrzyj. Śmietanę ubij ze śmietan-fixem. Połącz z truskawkami.
Mus przełóż do szprycy i napełnij nim ciastka. Oprósz cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 16.03.2012 08:41
Co za pyszności :)
Justyna Jussstiii 10.01.2012 15:24
mniam
ankaryba 19.07.2011 13:26
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak